perjantaina, kesäkuuta 12, 2009

Sattuuhan näitä

Eräänä päivänä tuossa taannoin tapahtui seuraavaa..

Asiakas käväisi katsomassa korua, joka oli hänelle tehty. Tyytyväinen asiakas valkkasi mieleisensä korun ja totesi, ettei tullut rahaa mukaan, mutta hän toisi rahat sitten huomenna.
No siinä sitten tovin mietin kuumeisesti, että mitähän tuo mahtoi tarkoittaa, meinasiko hän todella, että ottaa korun heti ja maksaa sitten seuraavana päivänä?! Saattoi siinä hiukan minulta ilmekin venähtää, kyllä sen verran puun takaa tuo kysymys tuli, ainakin näin entiselle Helsinkiläislikalle.

Koru jäi kauppaan odottamaan seuraavaan päivää ja asiakas sitä noutaessaan ilmoitti, että oli loukkaantunut ihmettelevästä ilmeestäni edellisenä päivänä. Mitäs siihen sitten voi sanoa, muuta kuin pahoittelen ihan näin julkisesti, tarkoitushan ei ollut loukata, vaan ilme oli kyllä ihan puhdas yllättynyt reaktio. Asiakkaan mielestä täällä Mäntsälässä tällainen maksukäytäntö on ihan tavallista, koska kaikki tuntevat toisensa...


Kertokaahan nyt minulle toimitaanko pienemmillä paikkakunnilla tosiaankin näin, olenko siis vain epäluuloinen kaupunkilainen, joka ei ymmärrä mistään mitään??


Kun liike oli vielä Itäkeskuksessa, oli päivittäiset tuttavuudet liikkeen ympärillä vähemmistön edustajia, juoppoja, narkkareita ja tietenkin ihan tavallisiakin ihmisiä. Tavaraa kuitenkin varastettiin jatkuvasti, että onko sitten ihme, jos ei ihan luota tuollaisiin erikoisiin maksujärjestelyihin.


Tapahtuman jälkeen mietin pitkään olenko itse joskus ollut asiakkaana vastaavassa tilanteessa, enkä kyllä muista muuta kuin lapsuuden kampaamokäynnit. Lapsena käytiin kampaamossa päiväsaikaan ja äiti kävi sitten töistä tulleessaan maksamassa, mutta tuskin tällaista käytäntöä enää tänä päivänä harjoitetaan..


2 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Espoossa asutaan ja tuosta kampaamojutusta tuli mieleen, että me käymme miehen kanssa samassa kampaamo/parturissa ja mies aina maksaa molempien puolesta. Menee siis yleensä niin, että toinen menee ensin ja toinen myöhemmin eli joskus maksaa ennen kuin minä olen käynyt joskus vasta sen jälkeen. Mutta ymmärrän mitä tarkoitat! En minäkään tuntemattomalle olisi korua mukaan antanut.

Mari kirjoitti...

No ei ainakaan täällä noin toimita vaikka pieni kaupunki onkin... Paitsi tuttujen kesken tietysti. Tavara odottaa niin kauan että maksetaan :) Mukavaa viikonloppua!