tiistaina, elokuuta 26, 2008

Inventaarion aikaa

Nyt on messut messuttu ja kyllähän sieltä kaikkea ihanaa löytyikin, näistä lisää myöhemmin kuvien kera. Luvassa uutuuksina kotimaista käsityötä sekä ihanuuksia Tanskan maalta..
Linja säilyy edelleen; romanttista, ruutua, pellavaa, patinoitua puuta...

Jotta uutuuksia mahtuisi jälleen myymälään on Inventaarioalen paikka, eli ti-la 26.8-30.8 annamme kaikista tuotteista vähintään -10% alennusta. Tulkaahan joukolla auttamaan meitä varaston siivouksessa :)

Asuntoasioissa unelmat laitettiin nyt odottelu linjalle ja unelmien kivitalo saa itselleen toiset asukkkat. Toisaalta luopuminen projektista oli helpottavaa ja sitten taas... Olen Niin Pettynyt ja Surullinen! Projektia harkitessamme olemme saaneet jos jonkinmoista ihmettelyä osaksemme ja yllättävän monella onkin ollut mielipiteensä sanottavana. Olen ollut hieman järkyttynyt ja joskus jopa ärsyyntynyt, kun muut tuntuvat tietävän paremmin kuinka meidän tulisi asua.. Toisaalta vastustus on vain lisännyt kohteen kiinnostavuutta :) Olen aina ollut hulluna wanhaan ja vielä mekin sen unelmatalomme saamme. Olemme päättäneet myydä nykyisen kotimme ja muuttaa väliaikaiskotiin, jotta olisimme valmiit kun oikea talo osuu kohdalle. Aluksi ratkaisu tuntui aivan hullulta, miksi lähteä omasta kodista, kun ei ole uutta tilalle, mutta luulen tämän olevan oikea järjestys. Emme siis hylkää unelmaamme vaan vain tämän kohteen.
Onko muilla samanlaisia kokemuksia vanhan talon ostamisesta?

perjantaina, elokuuta 22, 2008

Shoppailun huumaa

Sormet syyhyävät ja mieltä kihelmöi, kun vain ajattelenkin huomista päivää. Sisustusalan ammattimessut ovat jälleen täällä. Pääsen valitsemaan kaikkea ihanaa kauppaan kaikkien iloksi ja "shoppailemaan" oikein sydämen kyllyydestä. Nämä ihanuudet sitten putkahtelevat kauppaan pikkuhiljaa syksyn mittaan. Messuilta saa myös paljon hyviä ideoita toteutettavaksi.

Jotta minä pääsisin messuille, häärii äitini kaupalla. Äiti onkin viimeaikoina autellut kaupalla aikas paljon, joten iso Kiitos siitä.


Tätä ihanuutta ei kaupasta saa, vaikka on sitä usein kysytty :) Tämä pöytä on aarre mökistämme, pinnasta vain on poistettu huikea oranssi maali.. Nyt pöytä palvelee myymälän esillepanopöytänä.

lauantaina, elokuuta 16, 2008

"sul on pokkaa ainakin"

Kauppiaan elämässä on aina välillä näitä low-pointeja ja eilen kauppaa sulkiessani koin niistä yhden; Joku oli kehdannut varastaa minulta lemmikin ruokakupit! Nämä on niitä hetkiä, joita ei toivoisi koskaan tulevan. Tunteet liikkuivat epäuskon ja raivon välillä. Kuten moni tietää, ei tämä yrittäminen mitään rikkaiden touhua ole vaan paljon työtä ja jopa ilman palkkaa. Sitten joku katsoo oikeudekseen viedä sinulta vielä senkin vähän maksamatta, missä on se rehellisyys joka maan perii?


Jottei ihan menisi valitteluksi, niin tässä pari tekelettä, jotka toivottavasti jättävät hyvän mielen :)






Tässä ratkaisu pyykkipoikien säilytysongelmaan




Tähän pussukkaan voit piilottaa vaikka wc-paperit, tosin kuvan paperia ei raaskisi piiloon laittaa



Hyvää viikonloppua kaikille, toivottavasti aurinko paistaa :)


P.s. Meillä on tänään illalla "suostuttelutuokio", kun koitetaan saada sukulaisia rekrytoitua mahdolliseen rakennusprojektiimme, pitäkäähän peukkuja.

Kummipoikaakin käydään moikkaamassa pitkästä aikaa.

perjantaina, elokuuta 15, 2008

Vieraita maapallon toiselta laidalta

Odottelemme jo kuumeisesti miehen sukulaisia Australiasta ja toivomme, että ehtivät meitä tapaamaan. Kaukaa kun tulee ja harvoin käy, on vierailuaika kortilla, pitää ehtiä tapaamaan kaikki sukulaiset saman reissun aikana. Haluaisimme kovasti tehdä heidän kanssaan jotain kivaa (nuorekas vähän alle 60-kymppinen pariskunta), mutta idea-arkku on ihan tyhjä.. Ehdotuksia otetaan ilolla vastaan. Saimme heidän luonaan taannoin aivan kuninkaallisen vastaanoton, olisi kiva tarjota hyviä kokemuksia heillekin. Ihan kaiholla ajattelen muutaman vuoden takaista reissuani ympäri maailman, että melkein voisin mennä ostamaan lippuja.. ai niin, minähän olen yrittäjä tätä nykyä, ehkä sinnittelen vielä pari vuotta ja sitten..


Matkahaaveissa siintää kyllä Amerikan maalle suuntautuva automatkakin. Vanha jenkkirauta alle ja idästä länteen (miksei tietysti toisinkinpäin :)) Route 66 myöden. Kanadassakin olisi kiva käydä..


Mistäköhän nämä matkahaaveet nyt oikein kumpuavat, viestittävätköhän lomantarpeesta?




torstaina, elokuuta 14, 2008

Talohaaveita

Minulla on paha tapa aloitella projekteja, jotka sitten saattavat jäädä keskentekoisiksi. Elämän isoimmat haaveet ja projektit ovat kuitenkin kaikki joko toteutettu tai ainakin kovasti työn alla. Kummasti elämässä kaikki asiat aina kasaantuu samaan ajanjaksoon, on hetkiä joilloin tuntuu, että elämässä ei tapahdu yhtikäs mitään ja sitten niitä isoja juttuja tunkee yhtäaikaa ovista ja ikkunoista. Jo aiemmin mainitsemani taloasia on nyt päällimmäisenä mielessä ja unelmien kohdekin löytynyt. Nyt pitäisi pystyä päättämään isoista asioista: muutto Helsingistä maalle ja täysin peruskorjattava talo.. Riittääkö, että vaakakupissa on unelmatalo loistavalla alueella ja ihanalla isolla pihalla, vai voittaako helppous. Itse asiassa aika helppo vastaus, nyt vain katsotaan miten asiat etenevät. Jos taloihanuus meille päätyy, tulette kuulemaan vielä paljon aiheesta :)
Liikaa ei uskalla vielä aiheesta hehkuttaa, kun on niin monta keskeneräistä tekijää asiassa.
Olen jo pitkään kaivannut omaa työhuonetta, jottei tarvitsisi ompeluksiaan levitellä olohuoneen pöydällä. Voisi hyvällä omallatunnolla jättää tavarat levälleen ja tarvittaessa vetää oven kiinni.
Lähes päivittäin tulee katsottua asuntoilmoituksia, tosin nyt on selkeästi ihastumisesta kyse, kun selailu on vähentynyt eikä mikään sykähdytä, päinvastoin.
Ajatus muutosta hirvittää ihan jo fyysisen muuton vuoksi. Edellisestä kerrasta on kolmisen vuotta ja sitä edellisen kahden vuoden aikana jopa kolme kertaa. Luulisi, että tavarat olisi muutoissa vähentyneet, mutta tuntuu kuin ne olisivat vain lisääntynet. Aina sitä ajattelee kunnianhimoisesti, että siivoaa nurkat turhasta pakkaamisvaiheessa vaan toisin on käynyt. Muuttovaiheessa ainakin meillä (viimetippaan jättäjillä) on aina niin kova kiire, että tavarat lentävät vauhdilla laatikoihin, eikä suinkaan kierrätykseen tai roskiin minne osa tavaroista joutaisi.
Mietin aina välillä minkälaista elämäni olisi, jos näitä projekteja ei olisi; luultavasti stressaisin niiden puutetta :)

keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Suut mustikassa..



Nyt on se aika vuodesta, kun leivotaan marjapiirakkaa. Mustikat ovat helppo herkku, vaikka mustikkamaidon muodossa. Vaikka jauhopeukalo en olekaan, saatan joskus yllättää (myös itseni) leipomuksilla. Löysin ihanan mustikkapiirakan reseptin Valion sivuilta. Ohjeessa ihastutti talkkunan käyttö, joka toi mieleen muistoja lapsuuden kesistä. Pikkutyttönä kesälomilla mummun luona syötiin usein välipalaksi talkkunaa, johon oli sotkettu piimää ja tuoreita papan keräämiä mustikoita, nam.


Mustikkapiirakan kuvan olen lainannut Valion sivulta, johon linkki alla. Samaisesta linkistä löydät myös tuon ihanaisen piirakan ohjeen.






Viikon 32 Me Naiset-lehdestä saatoit bongata joitakin tuotteita ylläolevasta kuvasta. Uutuutena oman tuotannon suloiset kannenhatut sekä ranskalaiset raikkaat ja lisäaineettomat vanhan ajan limonadit.