torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Juhannustaikoja

Keskikesän juhla on käsillä, ja suomi pakkaa autonsa ja suuntaa kohti mökkijuhannusta, näin minäkin perheineni teen. Mikä olisi mukavampaa, kuin istua vesisateessa grillaamassa itikoiden syötävänä, hih hih... Viime Juhannuksena kokeilimme vaihteeksi kaupunkijuhannusta ja lähdimme kokkoristeilylle Helsingin edustalle. Oikein mukava kokemus, mutta jos aiot tätä kokeilla, varustaudu viltein ja runsain vaattein..
Juhannukseen liittyy paljon mystiikkaa ja uskomuksia. Naimisiinmenoon ja lempeen liittyvät taiat liittyvät erityisesti juhannukseen, sillä se on ollut muun muassa hedelmällisyyden juhla! Juhannus onkin varmaan halutuin viikonloppu kesähäille. Jos tuntuu, että naimaonnea tarvitaan niin tässäpä yksi Juhannustaika kokeiltavaksi:
Kun juhannusyönä asetat tyynysi alle ennen nukkumaan menoa seitsemän erilaista kukkaa, jotka on poimittu seitsemältä eri niityltä, tulee yöllä unessa tuleva sulhanen tervehtimään.
Ei varmaankaan vaikuta tulokseen, jos vähän oikaisee ja kerää vaan yhdeltä niityltä :)

Oikein Hyvää ja Aurinkoista Juhannusta

torstaina, kesäkuuta 12, 2008

Kesätunnelmissa


Kello näyttää jo yhtätoista, mutta ulkona on vielä ihan valoisaa, vaikka päivä on ollutkin sateinen. Suomen kesä on niin ihana, mutta voih niin lyhyt. Viikon päästä vietetään jo keskikesän juhlaa, jonka jälkeen päivät alkavat lyhentyä. Mutta ei syytä huoleen kesä on kuitenkin vasta alkanut!
Tärkeimpiä paikkoja minulle kesällä on oma mökki. Siellä voi unohtaa arjen kiireet ja keskittyä puuhastelemaan maalaisjuttuja. Tietokoneen voi vaihtaa vasaraan ja lapioon, sillä tekemistä aina riittää. Jos jokin projekti on saatu päätökseen, on silloin jo korkea aika aloittaa uusi. Multasormea minulle ei ole kasvanut, mutta äitini tykkää kykkiä kukkapenkeissä. Tämä kuva tosin on ajalta jolloin mökki on ostettu ja piha on aika luonnontilassa..